Toplumun en küçük yapı birimi Anne, Baba ve Çocuklardan oluşan çekirdek ailedir. En az 3 kişiden oluşur. Ailelerde çocuk sahibi olmak ve toplumu oluşturmak üzere evlenen anne ve babanın büyük etki ve katkıları bulunuyor. Aile İslam dinin üzerinde hassasiyetle durduğu ve teşvik ettiği önemli bir müessesedir. İslam dininin aileye verdiği önemi Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'in "Evlenenler dinlerinin yarısını kurtarmıştır. Diğer yarısı için Allah'a sığınsın" hadisi belirtmektedir. Bu durum bile muhafazakar yaşayan ve dünyaya geliş amacını hatırlayan bir birey için önemli bir müjdeleyici mesajdır. 


Günümüzde evlilik oranlarının düşmesi buna bağlı olarak boşanmalarında artması toplumumuzun en önemli çıkmazlarından biridir. Bir tarafta evlenip dinini kurtarmayı planlayan gençlerin evlendikten sonra boşanma yoluna gitmeleri ironiktir. 

Evlenmeyi düşünen gençlere tavsiyelerimiz. 


  1. Her şeyi en baştan açık ve net konuşun. ne istediğinizi nasıl bir evlilik beklediğinizi gelecek hakkındaki endişelerinizi taleplerinizi açıklayın.
  2. Karşı tarafa neden evlenmek istediğini evlilikten beklentisinin ne olduğunu sorun. Bu bile size bir çok konuda fikir verecektir.
  3. evlenecekseniz kişinin güzelliği, malı mülkü, soyu için değil dindarlığı ahlakı için evlenin.
  4. Bir birey anne babasına kardeşlerine tutumu nasıl ise evlendiğinizde size karşı tutumunda ona benzer olacaktır. yani abisini dinlemeyen, babasına kızan saymayan bir kızın evlendiği zaman eşini sayması zor olur. Aynı şekilde kız kardeşine karşı sert tutum içinde olan bir erkeğinde eşini prenses gibi yaşatması beklenmemelidir.
  5. Çocukları sevip sevmediğini sorun ve gözlemleyin.
  6. Hizmet ehli olan eş adaylarının bu durumu karşı tarafa söylemeleri gerekir. ileride hizmet için çırpınan ve evini aksatan bir eşin ileride bu durumdan dolayı oluşacak anlaşmazlıkları daha en başından çözmüş olursunuz. Yani Hizmette bulunup bulunamayacağınızı hayır işleri ile uğraşmak isteyip istemediğinizi açık ve net belirtin.
  7. Hele bir evlenelim anlaşamazsak boşanırız diye başlayacaksanız bu işe daha en başından niyetiniz bozuk başlamış olursunuz ve Allah'ın yardımı yoktur bu işte O yüzden niyetinizi Allah için tutun ki sonu hayırlı ve güzel olsun.
Şimdilik bu kadar ancak İslam, Dini hayat, aile ve çocuk yetiştirme üzerine güncel bilgiler sunmaya devam edeceğiz. 
Takipte kalın.

Selam ve Dua İle
Ömer SEYHAN


Next
Sonraki Kayıt
Previous
This is the last post.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top