Adalet ve adil insan denilince Aklımıza hemen Hz. Ömer (Radıyallahu Anh) gelir. doğru Adalet Mülkün Temelidir sözü ona aittir. İslam devleti sınırları içerisinde bir kurt bir kuzuyu kapsa Ömer bundan hesaba çekilir sözünü söyleyen bir kişinin adil olmamasını beklemek sanırım insafsızlık olacaktır.

Hal böyle iken Adeletli insan doğru sözlü insan olmalıdır. Çünkü adalet ve doğru sözlülük birbirleri ile eşit değerdedir. Yalan ve adaletsizlikte kendi içinde aynı değer ve kötülüğe eşittir. Doğru sözlü olmak insana bir şey kaybettirmez aksine bir çok şey kazandırır. Kısa vadede doğru sözlü olmak belki zarar getirecekse de uzun vadede asla zarar vermez. Buna bir örnek vermem gerekse;

Kişinin babasına bir iftira atılmıştır. iftira olduğu belli ancak kurtulması için sadece sizin şahitliğiniz yetecektir ancak babanız o olay olurken yanınızda bile değildir. Siz kalkıp babam yanımdadır derseniz heme yalan söylemiş ve günah işlemiş olursunuz hemde yalan şahitlik yapmış günah yükünü arttırmış olursunuz. Ancak siz doğru söylerseniz babanız sıkıntıya girecektir. Siz doğruyu söylemeyi seçin çünkü doğru asla kaybetmez bir şekilde Allah'a yönelmeli ve doğruyu seçmelisiniz. O zaman kısa vadede ki zarara karşılık uzun vadede çok büyük faydalar elde edeceksiniz.

Ahiret hayatı sonsuzdur. Ona karşın dünya hayatı kıyas olmaz ama okyanus karşısında bir damla suya bile eşdeğer değildir. Yani Dünya damla Ahiret okyanus sa siz hangisini seçerdiniz? Elbetteki ahireti, çünkü sonsuzdur. ölüm yoktur. ve dünyada babanızı kurtaracak bir yalan için ahireti heba etmeye gerek var mı? seçim sizin.

Selam ve Dua ile 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top